Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Cestoviny
Zloženie: hrubá pšeničná krupica *, voda. * Alergén. Výživové údaje v 100 g výrobku: energetická hodnota: 1397 kJ / 338 kcal; tuky: 1,5 g; nasýtené mastné kyseliny: 0,4 g; sacharidy: 65 g; cukry: 3 g; vláknina: 8 g; bielkoviny: 12 g; soľ: 0,05 g. Krajina pôvodu: Taliansko. Skladovanie: Skladujte ...viac
Zloženie: hrubá pšeničná krupica *, voda. * Alergén. Výživové údaje v 100 g výrobku: energetická hodnota: 1397 kJ / 338 kcal; tuky: 1,5 g; nasýtené mastné kyseliny: 0,4 g; sacharidy: 65 g; cukry: 3 g; vláknina: 8 g; bielkoviny: 12 g; soľ: 0,05 g. Krajina pôvodu: Taliansko. Skladovanie: Skladujte v suchu, chlade a tme. Použitie: Kuskus, cous cous alebo tiež marocká cestovina je tradičná severoafrická potravina, kde je dodnes veľmi obľúbená a pripravuje sa ako národný pokrm. Odtiaľ sa postupne rozšíril do celého sveta. Vyrába sa sparením vodou a následným tvarovaním guličiek krupice najčastejšie z obilnín, popr. z iných alternatívnych plodín. Celozrnný kuskus je z celých zŕn pšenice vrátane šupiek. Je chuťovo zaujímavejší a výraznejší. Použitie kuskusu je naozaj univerzálne. Má príjemnú zrnitú štruktúru a sám o sebe nie je príliš výraznej chuti. Býva pripravovaný ako hlavný chod v podobe rizota alebo rôznych zmesí, príloha, na sladko, ako súčasť zeleninových šalátov alebo polievok. Príprava: Príprava kuskusu je veľmi jednoduchá a rýchla. Kuskus zalievame iba vriacou osolenou vodou, vývarom, mliekom alebo vriacim pokrmom v pomere 1: 2 (kuskus: voda). Necháme zhruba 15 minút odstáť - kým kuskus vstrebe tekutinu. Pre zabránenie prípadného zlepenia môžeme pridať trochu olivového oleja alebo ghí.
Prezrite si ďalšie Cestoviny Provita, najprezeranejšie produkty Provita alebo najlacnejšie Cestoviny.