Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Bylinkové čaje
Čajovina obsahuje horčiny, silice, triesloviny a flavonoidy. Podporuje tvorbu a vylučovanie žlče. Tlmí zvýšené fermentačné pochody v črevách a má antibakteriálne účinky. Užíva sa pri chorobách žlčníka a žlčových ciest. Ak lekár neurčí inak, môže sa používať ako súčasť pečeňovej a žlčníkovej diéty.Môže ...viac
Čajovina obsahuje horčiny, silice, triesloviny a flavonoidy. Podporuje tvorbu a vylučovanie žlče. Tlmí zvýšené fermentačné pochody v črevách a má antibakteriálne účinky. Užíva sa pri chorobách žlčníka a žlčových ciest. Ak lekár neurčí inak, môže sa používať ako súčasť pečeňovej a žlčníkovej diéty.Môže sa používať u dospelých, mladistvých a detí od 12 rokov.Spôsob použitiaDávkovanie a dávkovacie schémy Čaj sa pije 3x denne pol hodiny pred jedlom teplý a po dúškoch. Pripravuje sa vždy čerstvý, bezprostredne pred použitím. Spôsob použitia Polievková lyžica čajoviny sa zaleje šálkou (¼ l) vriacej vody a scedí sa po 5 až 10 minútach vylúhovania v prikrytej nádobe. Čaj sa nesmie variť. Upozornenie Počas tehotenstva a dojčenia sa o užívaní čajoviny je nutné poradiť s lekárom.Čajovina sa nesmie použiť pri akútnom zápale žlčníka, nepriechodnosti žlčových ciest, ťažkom poškodení pečene, ilee, hnisavom zápale žlčníka a precitlivenosti na niektorú zložku čajoviny.Uchovávať na suchom mieste pri teplote do 25 °C v pôvodnom obale, chrániť pred svetlom.Účinné látkyboldovník vonný - list (Boldo folium), rumanček kamilkový - kvet (Matricariae flos), mäta pieporná - vňať (Menthae piperitae herba), púpava lekárska - koreň s vňaťou (Taraxaci radix cum herba), repík lekársky - vňať (Agrimoniae herba), jablčník obyčajný - vňať (Marrubii herba), krušina jelšová - kôra (Frangulae cortex).
Prezrite si ďalšie Bylinkové čaje Leros, najprezeranejšie produkty Leros alebo najlacnejšie Bylinkové čaje.