Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Ázijská kuchyňa
POPIS.Stolná sójová omáčka tradičnej značky Kikkoman je neoddeliteľnou súčasťou pri servírovaní sushi a príprave ázijských jedál. Značka Kikoman je vôbec najpredávanejšia po celom svete. Táto sójová omáčka má príjemne korenistú arómu a jemnú chuť.ŠPECIFIKÁCIE.Zloženie: voda, sójové bôby (17 %), pšenica, jedlá ...viac
POPIS.Stolná sójová omáčka tradičnej značky Kikkoman je neoddeliteľnou súčasťou pri servírovaní sushi a príprave ázijských jedál. Značka Kikoman je vôbec najpredávanejšia po celom svete. Táto sójová omáčka má príjemne korenistú arómu a jemnú chuť.ŠPECIFIKÁCIE.Zloženie: voda, sójové bôby (17 %), pšenica, jedlá soľ.Alergény: Obsahuje sóju.Objem: 150 ml.Krajina pôvodu: Japonsko.Určenie: k priamej spotrebe, na dochucovanie omáčok, polievok, na prípravu marinád .NUTRIČNÉ A ENERGETICKÉ HODNOTY.(Údaje pre 100 ml).Kalórie: 325 kJ / 77 kcal.Tuky: 0 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g.Sacharidy: 3,2 g z toho cukry: 0,6 g.Bielkoviny: 10 g.Soľ: 16,9 g.SÓJOVÁ OMÁČKA, POUŽITIE A JEJ VPLYV NA ZDRAVIE.Sójová omáčka je tmavo hnedá omáčka, ktorá má slanú chuť. Používa sa na dochucovanie najmä ázijských jedál a pri servírovaní sushi. Vyrába sa zo sójových bôbov, ktoré sú fermentované (kvasené) pomocou špeciálnej ušľachtilej plesne. Sójová omáčka obsahuje veľké množstvo antioxidantov, a preto pomáha pri prevencii proti kardiovaskulárnym ochoreniam. Zdraviu prospešné sú iba len kvalitné sójové omáčky.So sójovou omáčkou by ste to nemali preháňať, pretože je veľmi slaná a mohla by prebiť chuť ostatných ingrediencií. Navyše odporúčame soliť až po ochutnaní, môže sa totiž stať, že vďaka sójovej omáčke, už nemusíte jedlo dosolovať. A bez ochutnania by ste jedlo mohli jednoducho presoliť.Sójová omáčka značky Kikkoman je vyrobená v Japonsku tradičnou metódou zo 4 čistých zložiek: sóji, pšenice, vody a soli. Takto originálna sójová omáčka má jemnú chuť a príjemne korenistú vôňu. Podáva sa k sushi a používa sa pri príprave rôznych ázijských jedál. Ochucujú sa s ňou napríklad polievky, ryby, používa sa do marinád na mäso alebo pri príprave šalátov.PRUDKO PEČENÝ TUNIAK TERIYAKI NA POMARANČOVOM ŠALÁTE.Ingrediencie.300 g čestvého tuniaka, 4 - 5 lyžíc sójovej omáčky Kikkoman, 1 lyžica medu, 1 lyžička zázvoru, 2 pomaranče, 1 zväzok koriandra, 2 chilli papričky.Postup.1. V miske rozmiešajte sójovú omáčku, med a nasekaný zázvor.2. Tuniaka vložte spolu s marinádou do mikroténového sáčka, vytlačte vzduch, zauzlujte a dajte na 1 hodinu uležať do chladničky.3. Z pomerančov odkrojte kôru (odstráňte aj bielu časť, ktorá je horká) a nakrájajte na tenké plátky, ktoré rozložte na veľký plytký tanier. Pomaranče posypte pokrájanou chilli papričkou a nasekaným koriandrom.4. Tuniaka vyberte z marinády a ľahko ho ošute v papierovej utierke (odstráňte kúsky zázvoru, ktoré by sa vám pri smažení rýchlo spálili).5. Poriadne rozpáľte grilovaciu panvicu a tuniaka vcelku postupne opečte zo všetkých strán. Dôležité je, aby okraje boli pekne opečené, ale v vnútri ostal ružový.6. Tuniaka nakrájajte na tenké plátky a dajte ich na pripravený šalát z pomarančov. .SÓJOVO-CESNAKOVÁ MARINÁDA NA PORTERHOUSE STEAK.Ingrediencie.1/2 hrnčeka sójovej omáčky, 8 prelisovaných strúčikov cesnaku, 1/4 hrnčeka olivového oleja, 2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia, 2 porterhouse steaky (každý široký cca 3 cm, celková hmotnosť mäsa cca 1,3 kg).Postup:.1. Prešľahajte sójovú omáčku, cesnak, olivový olej a čierne korenie v malej miske.2. Zhruba 3/4 marinády vlejte do vysokého plechu, pekáča alebo do panvice vhodnej do rúry. Zvyšok marinády dajte zatiaľ stranou.3. Do marinády vložte steaky, niekoľko krát ich otočte a prelejte marinádou, aby sa marináda dostala….
Prezrite si ďalšie Ázijská kuchyňa Tesco, najprezeranejšie produkty Tesco alebo najlacnejšie Ázijská kuchyňa.